«Πώς είναι δυνατόν η χώρα να βρίσκεται τρίτη στην κατάταξη του ευρωπαϊκού πίνακα εμβολιασμών ανά 100 άτομα και στην κοινωνία να περνάει πως οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και η διαδικασία δεν προχωράει;». Αυτό το ερώτημα, έχει απασχολήσει ένα μεγάλο μέρος των «γαλάζιων» βουλευτών, κάποιοι εκ των οποίων εκλέγονται και στη Θεσσαλία. Προφανώς λόγω της κατάθεσης σχετικών αναφορών στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχοντας πληροφορηθεί την κατάσταση στις εκλογικές τους περιφέρειες και λαμβάνοντας τις σχετικές εξηγήσεις από τους αρμοδίους, κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό και εμφανίζονται, χωρίς να το κρύβουν, προβληματισμένοι.

 Ολοι, λοιπόν, στέκονται στο «επικοινωνιακό κομμάτι» της υπόθεσης, η εξέλιξη της οποίας αποτελεί το πλέον κομβικό στοιχείο για την πορεία των πραγμάτων. Φυσικά, στο παρασκήνιο όλοι τους έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την «πρόωρη προσφυγή στις κάλπες».
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με βουλευτές στο Μέγαρο Μαξίμου είναι κάθετος και απόλυτος: «Δεν υπάρχουν εκλογές στον ορίζοντα».

Όπως είναι σε θέση να γνωρίσουν τα parapolitika.gr ένας εκ των βουλευτών που είδαν πρόσφατα τον Κ. Μητσοτάκη ανέφερε: «Εχει φοβερή ενέργεια. Δείχνει ακαταπόνητος. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί τόσα χρόνια που εκλέγομαι και σκέψου ποιες ακριβώς καταστάσεις έχει να διαχειριστεί…».

Σημειώνεται πως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο έμπειρος βουλευτής εστίασε σε αυτό ακριβώς το γεγονός…