Με ενδιαφέρον διαβάσαμε, αν μη τι άλλο, το παραπολιτικό σχόλιο της «Καθημερινής» περί χώρου που υφίσταται στα δεξιά της ΝΔ για την ίδρυση νέου κόμματος, με βάση τον τελευταίο γύρω των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, η εφημερίδα που διευθύνει ο Αλέξης Παπαχελάς αποδίδει το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση-αν και… βγαίνουν τα κουκιά σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα-στην έλλειψη κάποιας ηγετικής φυσιογνωμίας που θα μπορούσε να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. Πέραν της ουσιαστικής παραμέτρου της ιστορίας η οποία έχει να κάνει φυσικά με τη λογική με την οποία κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα η καλή εφημερίδα (αφού η Καθημερινή είχε το… δημοσιογραφικό μονοπώλιο αναφορικά με την συγκεκριμένη διαπίστωση), εύλογα προκύπτει το ερώτημα σε ό,τι αφορά τους λόγους για τους οποίους επιλέγεται η συγκεκριμένη συγκυρία για μια τέτοια -μάλλον σεναριολογικής φύσεως- ανάλυση.


ΥΓ. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό η «Καθημερινή» είχε φιλοξενήσει την πολυσυζητημένη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, η οποία για πρώτη φορά δημιούργησε εσωκομματικό ζήτημα στο κυβερνών κόμμα, μιας και ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε-παραμονή της έναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία – πως ήταν η κατάλληλη ώρα να εκφράσει το συναίσθημα της λαϊκής Δεξιάς.