Στο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να επενδύσουν στην ένταση με κάθε τρόπο προκειμένου να βρουν αντιπολιτευτικό «πάτημα» απέναντι στην κυβέρνηση. Όπως και στην περίπτωση των διαδηλώσεων συμπαράστασης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, έτσι τώρα και στην περίπτωση της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, η αντιπολίτευση  επιχειρεί να προκαλέσει ένταση.

 Η ένταση στην Νέα Σμύρνη και οι εικόνες έντονης αστυνομικής βίας, η οποία καταδικάστηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα και πρωτίστως από την κυβέρνηση, φαντάζει σαν «ευκαιρία» για τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεμουδιάσει από την πολιτική του αδράνεια και καθίζηση. Στην περίπτωση του Κουφοντίνα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τυχαία και αυθορμήτως μοίραζε  ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού.

Στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης, ο πολίτης που εντελώς αυθόρμητα βρέθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και περιέγραψε το σκηνικό της επίθεσης, είναι βαθιά προβληματισμένος πολίτης όπως φαίνεται από τους λογαριασμούς του στα social media. Είναι αλληλέγγυος με ντουντούκα και με αφίσα που γράφει «ΜΑΤ παντού ΜΕΘ πουθενά». Απλά τυχαίο θα ήταν.