Ο Παύλος Πολάκης ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που όταν τον φτύνουν οι σύντροφοί του, τη ροχάλα τη λογιάζει για ψιχάλα. Τέτοιου είδους χαρακτήρες, δηλαδή φωνακλάδες δειλούς, τους έχει «αποκαλύψει» εδώ και χιλιάδες χρόνια ο Αριστοφάνης με την φράση «Χέσαιτο γαρ ει μαχαίσετο». Τουτέστιν «έτσι και μαχότανε σίγουρα θα χεζότανε».

Επαναστάτης του «πληκτρολογίου» και «μαυροσκούφης» του διαδικτύου απολαμβάνει με αυταράσκεια τα likes μιας σταθερής «γκρούπας» φανατικών και «μισαλλόδοξων» ακολούθων του και φαντασιώνεται πως το πολιτικό του μπόι μετριέται με φατσούλες και καρδούλες στο facebook.
Οταν όμως τον ξεμπροστιάζουν ή τον αποστομώνουν οι συνάδελφοι του ο αψύς Πολάκης γίνεται Κοτοπουλάκης, καταπώς αρέσκεται και ο ίδιος να κάνει λογοπαίγνια με τα επίθετα των άλλων.

Αλλά επειδή ειναι «μπαγασάκος» και ξέρει να φυλάγεται οταν τον «πυροβολούν» εκ των έσω, για να μην ξευτιλιστεί εντελώς και πέσει στα μάτια των «ακολούθων» του, τη δειλία του να συγκρουστεί εσωκομματικά τη μετατρέπει σε παραπλανητική τόλμη, εφαρμόζοντας την παροιμία «Εσέ το λέω πεθερά, για να τ’ ακούει η νύφη».

Στην προκειμένη περίπτωση η «πεθερά» είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εναντίον των οποίων καταφέρεται επειδή αποκαλύπτουν με στοιχεία και ρεπορτάζ πως τον έχουν στη «μπούκα» οι σύντροφοί του. Όποτε τον αποδοκιμάζουν ή τον κράζουν οι «δικοί» του, αντί να βγεί ευθέως να τους ζητήσει - με τον τσαμπουκά που υποτίθεται τον διακρίνει - τα ρέστα και να τους βάλει στη θέση τους, πετάει τα «αβγά» έξω από το κοτέτσι και παριστάνει τον… κόκορα στους δημοσιογράφους.

Με αφορμή τα τελευταία ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, στα οποία περιλαμβάνεται και το «αποκαλυπτικό ξεγύμνωμα» που του έκανε ο Ανδρέας Ξανθός, λέγοντας του πως το αντιπολιτευτικό του ύφος περιχαρακώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν συνιστά συνταγή νίκης, τι πήγε και σκαρφίστηκε για μια ακόμη φορά ο «Στρεψιάδης και ο Πονηρίδης»- για να επανέλθουμε στον Αριστοφάνη- κ. Πολάκης για να αποπροσανατολίσει τους οπαδούς του; Εκανε πάλι τον γενναίο σε λάθος εχθρό για να ταϊσει με σανό τους αδαείς όταν αυτοί που τον «πολεμούν» είναι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι. Αντι λοιπόν να σχολιάσει τον κ. Ξανθό στράφηκε εναντίον των Παραπολιτικών γράφοντας στο Facebook:

«Όσα σενάρια και αν πλάσετε, όσες «διαφωνίες» και αν ανακαλύψετε, όσες «ήττες» μου και αν διαπιστώσετε... εγώ θα είναι εδώ, να σας αποκαλύπτω, σας εξευτελίζω και εσάς και το Μητσοτάκη και να ετοιμάζω μαζί με όλο το ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπα, την άλλη φορά... που θα είναι αλλιώς και χωρίς έλεος για τη διαπλοκή που ανήκετε».

Ακούστε το ηχητικό Ανδρέας Ξανθός κατά Παύλου Πολάκη: