Τακτική επικοινωνία με διάφορους Έλληνες πολιτικούς αποκάλυψε πως έχει ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» στην ερώτηση αν διατηρεί επαφές με Έλληνες πολιτικούς τόνισε πως έχει συχνή ανταλλαγή μηνυμάτων με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος του ευχήθηκε για τα γενέλθιά του. «Όπως και με τον κ. Παπανδρέου και εκείνος μου ευχήθηκε την Πρωτοχρονιά». Αυτό που θυμάται από τις επαφές του με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως «ο κ. Τσίπρας είναι ανθρώπινος, φυσικός.

Ο Παπανδρέου έχει μία καταγωγή από την οικογένειά του, έχει αυτή την κουλτούρα και αυτοπεποίθηση. Μπορείς να μιλήσεις μαζί του σαν να είμαστε διανοούμενοι. Δεν υπήρχαν διαχωριστικά μεταξύ μας. Ο κ. Τσίπρας είναι πιο απλός, ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον λαό, μιλούσες άνετα μαζί του αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος. Δεν είχα ένταση μαζί του», ανέφερε. Όσο για τον κ. Μητσοτάκη απάντησε ότι «τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν τον έχω γνωρίσει».