Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM είχαν αναδείξει δεόντως το προηγούμενο διάστημα τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των κυβερνητικών βουλευτών στον Έβρο αναφορικά με το σχέδιο για επέκταση της δομής μεταναστών και προσφύγων. Το θέμα προβλημάτιζε έντονα και τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είχαν ταχθεί αναφανδόν ενάντια στα σχέδια του αρμόδιου υπουργού, Νότη Μηταράκη.

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο γραφείο του τον νεαρό βουλευτή του ακριτικού νομού, Χρήστο Δερμεντζόπουλο, ο οποίος μετά το πέρας της συνάντησης πήρε σβάρνα τα τοπικά ΜΜΕ, προκειμένου να γνωστοποιήσει ότι οι απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση με τις αντίστοιχες των ακριτών. Έκτοτε, οι εσωκομματικοί ανταγωνιστές του βουλευτές και πολιτευτές, άρχισαν να του αποδίδουν κατηγορίες περί προσπάθειας καπηλείας της δέσμευσης Μητσοτάκη και μάλιστα έκαναν και σχετικά παράπονα στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.

Η αλήθεια είναι μία: Ο πιτσιρικάς γιος του πρώην υπουργού της ΝΔ, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, έκανε το αυτονόητο. Ζήτησε εγκαίρως ραντεβού από τον πρωθυπουργό, του οποίου οι πόρτες είναι ανοικτές -όπως διεμήνυσε πρόσφατα ο ίδιος στα μέλη της «γαλάζιας»-Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το πήρε.