Μάλλον δύσκολα είναι τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία, από αυτά που μαθαίνω από κάποια στελέχη της οργάνωσης στη Λάρισα, τα οποία έχουν πέσει σε βαθιά (πολιτική) κατάθλιψη. Αιτία γι’ αυτό είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έχει τρέξει για λογαριασμό τους, με στόχο να μετρηθεί η εκλογική επιρροή του κόμματος, αλλά και κάποια πολιτικά πρόσωπα, τα οποία θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια, στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσφύγει στις κάλπες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λίγα που κατάφερα να αλιεύσω, η διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ στα μεγάλα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας, με μόνη εξαίρεση την Καρδίτσα, όπου είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραπέμπει στη… «σφαγή του Δράμαλη». Και το λέω αυτό γιατί, όπως (τους) προκύπτει, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν έχει μειωθεί καθόλου σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται και ανοδική τάση!

Δύο ήταν τα ερωτήματα που έθεσα και στα οποία δεν έλαβα ξεκάθαρη απάντηση: το πρώτο ήταν ποιος πλήρωσε την εν λόγω δημοσκόπηση και το δεύτερο αν για τα αποτελέσματά της ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Και τα δύο αυτά ερωτήματα έχουν τη σημασία τους για όσους γνωρίζουν τι παίζεται στο παρασκήνιο των κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλύτερη, δε, σημασία έχει το ότι δεν (μου) απαντήθηκαν, αν και κάτι αντιλαμβάνομαι...