Σε ρυθμούς συνδιασκέψεων βρίσκεται αυτήν την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και, όπως αναμενόταν, μόνο ήρεμα δεν κυλούν οι εσωκομματικές διαδικασίες. Την Κυριακή διεξήχθη ψηφιακά η συνδιάσκεψη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης, στην οποία έλαβαν μέρος περίπου διακόσιοι σύνεδροι, ενώ μίλησαν πάνω από πενήντα.

Ενστάσεις μεγάλες δεν υπήρξαν, καθώς η οργάνωση της Β’ Θεσσαλονίκης θεωρείται ιδιαίτερα φιλοπροεδρική και ελέγχεται από τον Σωκράτη Φάμελλο, που, αν και εσχάτως έχει προσχωρήσει στη «ΡΕΝΕ», δεν προκαλεί προβλήματα στην ηγετική ομάδα. Οσο για τη Δώρα Αυγέρη, κινείται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ψηφοφορία για τη νέα Νομαρχιακή. Αντίθετα, στην τριήμερη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, το προσυνεδριακό κλίμα μόνο ήρεμο δεν ήταν. Ιδιαίτερα σε κάποιες ολομέλειες των ομάδων μελών στο κέντρο που προηγήθηκαν εκφράστηκαν αντιρρήσεις για το κείμενο του απολογισμού της οργάνωσης, αλλά και συνολικά για την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Επίσης, καταγράφηκαν εντάσεις για τη συμμετοχή των ΠΑΣΟΚογενών στη συνδιάσκεψη, αλλά και ενστάσεις, που αφορούσαν τη διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων. Μάλιστα, κάποιοι έλεγαν ότι στις ψηφοφορίες εμφανίστηκαν και ψήφισαν «στρατιές αγνώστων». Διαφωνίες καταγράφηκαν και για τη θέση του κόμματος αναφορικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ, όπου, ως γνωστόν, μερίδα πανεπιστημιακών υπέγραψαν κείμενο ζητώντας η Εκθεση να μετεγκατασταθεί στα δυτικά.

Η συνδιάσκεψη της Α’ Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Κυριακή, ενώ η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής θα πραγματοποιηθεί τμηματικά αυτήν την εβδομάδα, με τις κάλπες να στήνονται σε χωριστά σημεία. Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου η κυριαρχία του προεδρικού μπλοκ είναι σχεδόν καθολική, στην οργάνωση της Α’ υπάρχει εδώ και χρόνια ισχυρή παρουσία του εσωκομματικού μπλοκ και ιδιαίτερα της ομάδας των «53».