Το γεγονός πως με την κακοκαιρία που χτύπησε την Αττική δεν θρηνήσαμε θύματα στο κέντρο της πρωτεύουσας, δηλαδή προστατεύτηκαν από τον παγετό και οι άστεγοι, αλλά και οι μετανάστες, αν μη τι άλλο δείχνει πως οι αρμόδιοι δεν τα έκαναν μπάχαλο.

Αφού δεν συνέβη, λοιπόν, αυτό, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ περίμενε πώς και πώς, στο τέλος έφτασε στο σημείο για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση να υπερασπίζεται ονομαστικά τον Στ. Μάνο, επειδή έμεινε χωρίς ρεύμα στην Εκάλη. Μάλιστα, την Πέμπτη το πρωί ο διευθυντής του κομματικού ραδιοφώνου της Κουμουνδούρου, Ν. Ξυδάκης, τον έβγαλε στο «Κόκκινο» για κάνα μισάωρο περίπου, για να εξηγήσει τις δραματικές ώρες που βίωσε στην Εκάλη με τη διακοπή του ρεύματος από την πτώση των δέντρων στην περιοχή λόγω της χιονόπτωσης.

Ο διάλογός τους είχε και απολαυστικά σημεία, καθώς σε κάποια στιγμή ο Στ. Μάνος ανέφερε πως δεν γνωρίζει το όνομα του δημάρχου της περιοχής, όπου μένει εδώ και δεκαετίες, αλλά ούτε και του προέδρου του ΔΕΔΔΗΕ. Με τη σιγουριά, λοιπόν, πως ένας δημοσιογράφος του επιπέδου του κ. Ξυδάκη θα το γνώριζε, τον ρώτησε: «Εσείς ξέρετε πώς λένε τον δήμαρχο της περιοχής όπου μένω;». «Οχι», του απάντησε ο Ξυδάκης.