Για την γνωριμία του και την καλή σχέση που έχει οικοδομήσει με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας και πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, μιλάει σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Γιάννης Στουρνάρας. «Τον γνώρισα τη δεκαετία του ’90 στις συνεδριάσεις της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε εκπροσωπούσα το υπουργείο Οικονομικών ως πρόεδρος του ΣΟΕ», θυμάται ο διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Με τον Μάριο Ντράγκι για έξι χρόνια καθόμασταν σε διπλανές καρέκλες», προσθέτει και συνεχίζει: «Από την εποχή εκείνη οι δυό μας έχουμε μείνει. Έχουμε γράψει πολλά χιλιόμετρα», ενώ αναφερόμενος στο κρίσιμο 2015, όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε δύσκολες διαπραγματεύσεις της εποχής εκείνης τονίζει: «Μιλούσαμε συνέχεια. Ήταν στενή η συνεννόηση, ειδικά το πρώτο εξάμηνο, τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος». Ο ίδιος θυμάται και ένα δύσκολο διάστημα, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης είχε συνομιλίες με την ΕΚΤ τον Φεβρουάριο του 2015.

Πάντως, στις αναφορές αυτές του κ. Στουρνάρα -ειδικά η φράση ότι «καθόμαστασταν σε διπλανές καρέκλες» και το «από τότε οι δυό μας έχουμε μείνει»- αλλά και στο γεγονός ότι «φωτίζει» στην παρούσα φάση την στενή του σχέση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, αρκετοί «είδαν» μηνύματα του κεντρικού τραπεζίτη με πολλούς αποδέκτες, την ώρα που… ξεμυτίζουν σενάρια για μελλοντικές συμμαχικές κυβερνήσεις με πρωθυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα!