Ρόλο «Bog Brother… των κινήσεων των υπουργών» αναλαμβάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, βάζοντας σε εφαρμογή ένα σχέδιο επικοινωνιακής «επιτήρησης» των δράσεων και δραστηριοτήτων του κάθε κυβερνητικού στελέχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», με φόντο το «γεύμα της Ικαρίας», που βρέθηκε και στις σελίδες ξένων μέσων ενημέρωσης, το αρμόδιο πρωθυπουργικό τιμ αναθεωρεί τις λεπτομέρειες για τις επόμενες περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εδώ και δύο εβδομάδες επιχειρείται ένα «δέσιμο» ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη και στα υπουργεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο Ταραντίλης έχει εντάξει στην εβδομάδα του άλλα δύο… μπρίφινγκ, πέραν αυτών προς τους πολιτικούς ρεπόρτερ. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή προχωρά σε τηλεδιασκέψεις συντονισμού και ενημέρωσης συνομιλώντας εφ’ όλης της ύλης με τους πιο στενούς συνεργάτες του κάθε υπουργού. Είναι ενδεικτικό ότι στο τραπέζι αυτής της αλλιώτικης σύσκεψης μπαίνουν όλες οι κινήσεις, οι προθέσεις και τα σχέδια κάθε υπουργού και αναπληρωτή για τα 24ωρα που ακολουθούν.