Με άρθρο του στο protagon.gr ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Άλεξ Πατέλης, δίνει την δική του απάντηση σε όσους, όπως αναφέρει και ο ίδιος στο άρθρο του τον συμβουλεύουν να μην ασχολείται με θέματα κοινωνικά.

 «Ως οικονομικός σύμβουλος του ΠΘ κατά καιρούς ακούω ότι θα έπρεπε να περιοριστώ στο αντικείμενο και να μην ασχολούμαι με θέματα πιο κοινωνικά. Ή, ότι η κοινωνική πολιτική λειτουργεί ως αντίβαρο στην οικονομική, ή είναι κάτι διακριτό από αυτήν», αναφέρει στο άρθρο του και σημειώνει πως με τις απόψεις αυτές  «διαφωνεί ριζικά» και  δηλώνει θα εξακολουθήσει να ασχολείται και με κοινωνικά θέματα.

 Ειδικότερα ο κ. Πατέλης στο άρθρο του με τίτλο «Ενσυναίσθηση: η λέξη-κλειδί για την επόμενη μέρα» αναφέρει μεταξύ άλλων πως για να υπάρξει ταχύρρυθμη οικονομική ανάπτυξη, κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνας πρέπει να μπορούν να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Είναι μία μάχη στην οποία δεν περισσεύει κανένας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε οικονομική πολιτική πρέπει να αναλύεται και υπό το πρίσμα της άρσης των κοινωνικών και άλλων αποκλεισμών. Οι βέλτιστες οικονομικές πολιτικές διευρύνουν τις ευκαιρίες και βοηθούν και τους πιο αδύναμους.

 Στη συνέχεια αναφέρει παραδείγματα όπως, η διασύνδεση των νησιών και των ακριτικών περιοχών με οπτικές ίνες διευρύνει τις τοπικές ευκαιρίες και όπως η τηλεργασία και η ψηφιοποίηση.

 Παράλληλα, στο άρθρο του ο κ. Πατέλης κάνει αναφορά και σε θέματα κοινωνικά, όπως η σεξουαλική κακοποίηση που καταγγέλλεται τις τελευταίες ημέρες από καλλιτέχνες, αλλά και αθλητές κάνοντας ονομαστική αναφορά στην Σοφία Μπεκατώρου, σημειώνοντας ότι πρέπει, επίσης, να βρεθούν και οι διαδικασίες εκείνες που θα επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Πατέλη στο Twitter