Τα μαθητικά του χρόνια θυμήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ,  μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις». 

Ο κ. Πιερρακάκης, μεταξύ άλλων, κατέθεσε τη δική του εμπειρία ως μαθητής, επισημαίνοντας πως και τότε τα ίδια ζητήματα απασχολούσαν την πολιτική και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

«Θυμάμαι από τα χρόνια μου μαθητής, ποια ήταν τα μεγάλα debate της εποχής. Το θέμα της ασφαλείας, το θέμα γύρω από το άσυλο και το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων. Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στον πλανήτη που συζητάμε αντίστοιχα θέματα 25 χρόνια μετά.

Αυτό είναι ένα ελληνικό παράδοξο. Σαν πολιτικό σύστημα να πούμε ένα αρκετά. Αρκετά πια με αυτό το ρητό που λέει ότι η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων.

Ο κόσμος τρέχει και είτε θα τρέξεις και εσύ είτε θα επιλέξει την ακινησία. Εμείς δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε σε αυτή τη ρητορική».

Διαβάστε επίσηςΠιερρακάκης: Αρκετά πια - Δεν θα εγκλωβιστούμε στη ρητορική των συμβόλων