«Τυπικό σκέλος της Δημοκρατίας» ειναι κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, οι εθνικές εκλογές, όπως και η λειτουργία του κοινοβουλίου. Η θέση αυτή αν μη τι άλλο έρχεται να επιβεβαιώσει την κριτικη που κατά καιρούς ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ για την όχι και τόσο καλή του σχέση με τα δημοκρατικά πολιτεύματα της Δύσης, καθώς αυτή η αντίληψη μοιάζει να είναι βγαλμένη απα τα βάθη απολυταρχικών καθεστώτων της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα λοιπόν με το δόγμα Ραγκούση σε ελεύθερη μετάφραση Δημοκρατία στον τόπο αυτό έχουμε μόνο οταν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οταν στην εξουσια βρίσκεται ένα άλλο κόμμα, όπως τώρα η Ν.Δ , το πολιτευμα νοσεί επειδή δεν γίνεται αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου όλα τα υπόλοιπα ειναι «τυπικα».

 
Πάντως αυτη την παράξενη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τις εκλογικές διαδικασίες, που υποτίθεται ειναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, καθώς η νίκη ή ηττα ενός κόμματος ειναι αποτέλεσμα της λαϊκης κυριαρχίας", την ειχαμε ξανασυναντήσει αν θυμάστε το καλοκαίρι του 2019 λιγο πριν τις εθνικές εκλογές. Τότε που με πρόσχημα την Τουρκική προκλητικότητα τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ έβγαιναν και εγραφαν πως "πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές" και να πάμε σε μια κυβέρνηση τάχα μου εθνικής ενότητας με τον Α. Τσίπρα πρωθυπουργού.