Με αφορμή την αγωγή του Τσίπρα στους Κουρτάκη και Παπαχρήστο («Τα Νέα») και την υπογραφή του δικηγόρου Μαντζουράνη, άρχισα να επαναφέρω στο μυαλό κάτι από τα παλιά. Και τι δε θυμήθηκα.

Από τις κοινές επισκέψεις του Μαντζουράνη με τον Παπαγγελόπουλο στο Μαξίμου, μέχρι το κοινό μέτωπο που είχαν συγκροτήσει οι δύο, υπονομεύοντας τον αδαμάντινο τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Ο Παπαγγελόπουλος είχε φτάσει στο σημείο να «προξενεύει» σε επιχειρηματίες για δικηγόρο τον Μαντζουράνη. Τέτοια σχέση. Την ίδια ώρα συχνές ήταν οι επισκέψεις του παλιού ΠΑΣΟΚου (ούτε που να το θυμάται δεν θέλει) στο γραφείο του Καραμανλικού, Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Στο ίδιο γραφείο μπαινόβγαινε και ο «κυρ Μίμης», τόσο συχνά, λες και ήταν υπασπιστής του Πάκη.

Την περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Πρόεδρος παρείχε «δωρεάν» νομικές συμβουλές τόσο στον Μαντζουράνη, όσο και τους Παπαγγελόπουλο και Παππά. Συχνές ήταν και οι επισκέψεις στο Προεδρικό και του Καρτερού, μετακλητού υπαλλήλου του Τσίπρα. Όλοι αυτοί, εκτός των άλλων σχεδίαζαν το άδοξο πολιτικό τέλος του Μητσοτάκη και ταυτόχρονα την παντοκρατορία, αλά Μαδούρο, του προέδρου Αλέξη. Τελικά κατάφεραν (όπως αναμένονταν) μια τρύπα στο νερό, οδηγώντας εαυτούς σε αποστρατεία.


***ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΠΡΑΚΤΩΡ / ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ