Είναι γνωστό ότι καθ’ όλη της διάρκεια της πρώτης καραντίνας, αλλά και όλο (σχεδόν) το καλοκαίρι, ο Σαμαράς (ο Αντώνης, το διευκρινίζω γιατί εσχάτως βγαίνει συχνά και ο Τρύφωνας) βρέθηκε σε ένα σπίτι (δίπλα στο Καζίνο) που διατηρεί στο Λουτράκι. Μιλάμε για φτωχικό που δεν θυμίζει σε τίποτα, το αρχοντικό της Μουρούζη, πολλώ δε μάλλον το παλάτι της Μπενάκη στην Κηφισιά. Προφανώς για να μην πλήξει, ο πρόεδρος Σαμαράς, εν μέσω Κορονοιού, φώναζε βουλευτές και διάφορα άλλα στελέχη για ζύμωση.

Το… καλαματιανό

Αφού αποθέωνε τον διευθυντή του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, άρχισε το καλαματιανό. «Με πούλησε στην υπόθεση της Τουλουπάκη», «με παραμύθιασε στην περίπτωση του Επιτρόπου», έλεγε για τον Κυριάκο, επισημαίνοντας ότι ο τελευταίος του είχε πει, ότι από τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι δεν θα μας δώσουν αντιπροεδρία στην Επιτροπή, θα ήταν υποτιμητικό να πάει για Επίτροπος. Τελικά τι έγινε; Και ο Σαμαράς δεν επελέγη, και καλό χαρτοφυλάκιο πήραμε και ο νέος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, έγινε αντιπρόεδρος. Έτσι απλά και όμορφα. Όσο για την Τουλουπάκη, ήθελε να την βάλει φυλακή (προσωπικά) ο Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει από ομάδες

Αυτοί που συνάντησαν το Σαμαρά (αλλά και όσοι διαβάζουν το antinews) είχαν συνειδητοποιήσει ότι ο πρόεδρος Αντώνης «φτιάχνει» κλίμα. Αντίστοιχο κλίμα (όμως) φτιάχνει και ο Μητσοτάκης, που δεν καταλαβαίνει ούτε από ομάδες, ούτε από ομαδάρχες. Άλλωστε αν εξαιρέσει κανείς τον ψυχίατρο Βαρτζόπουλο, δεν υπάρχει βουλευτής που να ασχολείται (σοβαρά) με τα σχέδια του Σαμαρά.

***Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στην στήλη Πράκτωρ