Η υπογραφή του Βολιώτη Κώστα Πουλάκη στο κείμενο-μανιφέστο που κατατέθηκε στον εσωκομματικό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ και έλαβε την κωδική ονομασία «Ομπρέλα» ήταν το γεγονός που σχολιάστηκε αρκετά στη Θεσσαλία, στις τάξεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν πλέον με δυσπιστία τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι περισσότεροι χαρακτήρισαν το εν λόγω κείμενο των 8.533 (!) λέξεων ως την «ομπρέλα» που ανοίγουν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα, μετά τη διάσπαση των λεγόμενων «Προεδρικών».

Το όνομα λοιπόν του Κώστα Πουλάκη φιγουράρει ανάμεσα στις υπογραφές, πλάι σε εκείνη του Δημήτρη Παπαδημούλη, του Νίκου Βούτση, του Νίκου Φίλη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών, με τον Θεσσαλό να πρωταγωνιστεί στη συγγραφή του κειμένου.

Ο απόηχος πάντως, τόσο του συγκεκριμένου κειμένου, όσο και άλλων παρόμοιων παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, μόνο αισιοδοξία δεν έφερε στις τάξεις των πιο έμπειρων «κεντρογενών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μου έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της Λάρισας «με κάτι τέτοια αποδεικνύουμε πως βρισκόμαστε εκτός εποχής και πραγματικότητας. Την ώρα που ο Μητσοτάκης αρχίζει να καταγράφει τις πρώτες φθορές εμείς ασχολούμαστε με εκθέσεις ιδεών».

Αυτή είναι η άποψη που ακούγεται ολοένα και πιο έντονα στις τάξεις των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν ανήκουν στο 3%. Εξ ου και οι περισσότεροι είναι σίγουροι πως ο Μητσοτάκης δεν έχει κανέναν λόγο να μην πάει σε εκλογές.