Σε καθεστώς ετοιμότητας και εγρήγορσης αλλά όχι σε πανικού ή ανησυχίας, βρίσκονται οι υπεύθυνοι και ο μηχανισμός της Βουλής, όσον αφορά το κρούσμα που εντοπίστηκε σε αξιωματικό της ΥΑΒΕ.

  Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων ελέγχων covid test που διενεργούνται στη Βουλή, από την υγειονομική Υπηρεσία στους εργαζομένους αλλά και στο προσωπικό ασφαλείας, φαίνεται πως εντάσσεται η περίπτωση του αξιωματικού.

 Σύμφωνα με πληροφορίες το κρούσμα αφορά αξιωματικό της φρουράς του Κοινοβουλίου που νοσηλεύεται ήδη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο  χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας.

 Η Βουλή έχει συστήσει εδώ και καιρό την Υπηρεσία ιχνηλάτησης που ασχολείται αποκλειστικά με την ενδεχόμενη διασπορά κρουσμάτων κοροναϊού μετά την επιβεβαίωση τους, ώστε να μην επιβαρύνεται με αυτό το έργο η Υγειονομική Διεύθυνση του Κοινοβούλιο.

 Σύμφωνα με τους υπευθύνους, έχει πραγματοποιηθεί, η απαραίτητα ιχνηλάτηση στο στενό εργασιακό του περιβάλλον του αξιωματικού  στη Βουλή με κάθε πρόσωπο που ήρθε σε επικοινωνία, αλλά και στο οικογενειακό του περιβάλλον και δεν έχει διαπιστωθεί καμία διασπορά του ιού.

 Οι πληροφορίες που αναφέρουν ακόμα 3 κρούσματα θετικά στον κοροναϊό,  πρόκειται για υπαλλήλους που εργάζονταν σε καθεστώς τηλεργασίας.

 Μάλιστα δεν προβληματίζουν της αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής για να χτυπήσουν κόκκινο συναγερμό, καθώς εργάζονται στο σπίτι και δεν έχουν έρθει σε επαφή με συναδέλφους τους στο Κοινοβούλιο.