Τρία είναι τα βασικά μέτωπα στα οποία καλείται να καταδείξει ισχυρά δείγματα γραφής ο νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας. Αφενός να κόψει μια και καλή την πρόσβαση στα media σε όσους βουλευτές δεν τα… λένε και θολώνουν τα μηνύματα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Αφετέρου να βρει μια φόρμουλα για να καταστήσει ενεργούς τους συναδέλφους του της κυβερνητικής πλειοψηφίας, κάποιοι από τους οποίους χαρακτηρίζονται από μια άνευ προηγουμένου ραθυμία, ενώ κάποιοι άλλοι που επιθυμούν να δώσουν σοβαρό στίγμα είναι αναγκασμένοι να περνούν από κόσκινο τις ερωτήσεις που καταθέτουν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Χώρια που κάποιες αποσύρονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Ως εκ τούτου λοιπόν, το Μαξίμου θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία στο συγκεκριμένο μέτωπο στέλνοντας μήνυμα στους υπουργούς να είναι πιο καταδεκτικοί έναντι των βουλευτών. Όχι ότι αυτά δεν γίνονταν διαχρονικά, αλλά τώρα μιλάμε για κυβερνητικό σχήμα με μεταρρυθμιστικό προφίλ.

Τέλος θα πρέπει κάποια στιγμή, ορισμένα κυβερνητικά στελέχη που είναι απομονωμένα στα γραφεία τους να ανοίξουν τις πόρτες στους βουλευτές, καθώς η παράμετρος αυτή συνιστά ένα από τα σημαντικότερα παράπονα των ίδιων. Σε αυτό το κομμάτι θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί ο γραμματέας, αρκεί φυσικά να πρόκειται για εποικοδομητικές συναντήσεις και όχι για αιτήματα ρουσφετιών.