Eνα από τα πρώτα (πολλά) τηλεφωνήματα συμπαράστασης που δέχτηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος όταν έγινε γνωστή η «καρατόμησή» του από τη Φώφη Γεννηματά ήταν εκείνο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Ούτως ή άλλως, οι δυο τους συνδέονται με μακρά προσωπική φιλία, ενώ οι χειρισμοί που έκανε η Φώφη με τον Λοβέρδο θύμισαν σε πολλούς τη συμπεριφορά που είχε απέναντι στον Βενιζέλο.

Σημειώνεται κ. Βενιζέλος όχι μόνο έδωσε το παρόν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου «Απόπειρα Δολοφονίας», αλλά μίλησε κι όλας. «Θα μπορούσε η σημερινή μου παρέμβαση να είναι εξαιρετικά σύντομη, να πω δηλαδή ότι προσυπογράφω πλήρως, από αρχής μέχρι τέλους, όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς, να ήταν η δική του ομιλία η τοποθέτηση των Σαμαροβενιζέλων για το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και πρόσθεσε: «Έχω όμως μερικά λεπτά στη διάθεσή μου για να προσθέσω, να επαναλάβω ή να εξειδικεύσω μερικά πράγματα, μιλώντας για τον Ανδρέα ως ένα συνάδελφο συναγωνιστή, πρωτίστως για τον Ανδρέα ως φίλο από τα φοιτητικά μας χρόνια, από το 1974. Δηλαδή μιλώ έχοντας γνώση των καταστάσεων, των πραγμάτων αλλά και των προσώπων, στην προκειμένη περίπτωση του συγγραφέα και πρωταγωνιστή», δήλωσε όλο νόημα.