Η «Ομπρέλα», η νέα τάση του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί συνάντηση των 53+ με Βούτση, Σκουρλέτη, Φίλη και λοιπούς βαρώνους, μεταξύ πολλών άλλων που γράφει στην πλατφόρμα της, ξορκίζει και τη θεωρία του «ώριμου φρούτου».

Την πολιτική θεωρία, δηλαδή, που λέει ότι δε χρειάζεται να κάνεις πολλά - αρκεί να μην κάνεις λάθη – και κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα σου γιατί η κυβέρνηση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο... Η θεωρία αυτή είχε κάνει πάταγο στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ο Κώστας Καραμανλής αντιπολιτευόταν τον Κώστα Σημίτη. Εμπνευστής της θεωρίας, ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης.

Δείτε τώρα τι έχει συμβεί: Οι συγγραφείς της πολιτικής πλατφόρμας της «Ομπρέλας», χωρίς να μπορούν να το γνωρίζουν και χωρίς να μπορούν να το φαντασθούν, χτύπησαν φλέβα χρυσού. Κι αυτό διότι, όπως μαθαίνω από εξαιρετικά έγκυρη πηγή – εκτός ΣΥΡΙΖΑ – ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται εσχάτως σε τακτική επαφή με τον Γιάννη Λούλη.

Η πηγή μου, μάλιστα, μου εξηγούσε πόσο χρήσιμη μπορεί να αποβεί η επαφή αυτή, γιατί ο γνωστός επικοινωνιολόγος «γνωρίζει καλά τον αντίπαλο». Αναρωτιέμαι πώς θα αισθάνονται κάτι παλιοί φίλοι του Κώστα Σημίτη που είναι τώρα πολύ κοντά στον Τσίπρα, με την «Γέφυρα», μαθαίνοντας ότι τον συμβουλεύει ο άνθρωπος που εργάστηκε μεθοδικά για την πτώση της κυβένησης Σημίτη. Αλλά, κατά πως φαίνεται, έχει ο καιρός γυρίσματα...