Την απόλυτη ταύτιση τους με τη Σοφία Μπεκατώρου και «με κάθε θύμα αντίστοιχων επώδυνων και ποινικά κολάσιμων καταστάσεων» εκφράζουν οι ΔΑΚίτες εργαζόμενοι.

«Το γεγονός ότι η χρυσή Ολυμπιονίκης μας βρήκε την ψυχική δύναμη να αποκαλύψει και να μοιραστεί τη δραματική αυτή εμπειρία της 23 χρόνια μετά, φανερώνει την πολύπλευρη δυσκολία των θυμάτων έμφυλης βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης να καταγγείλουν αυτά τα ειδεχθή περιστατικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν:

«Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να διαμορφώσει αφενός τις προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα έμφυλης βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, καθώς και τους όρους ενθάρρυνσης, ουσιαστικής στήριξης και αρωγής των θυμάτων».

Η ΔΑΚΕ με επικεφαλής τον γ.γ. της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσιούκη καλεί όλα τα θύματα να απευθυνθούν στις δομές των Συνδικάτων (Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, ΓΣΕΕ) «ώστε μαζί και μέχρι τέλους να δώσουμε αυτό τον κορυφαίο αγώνα για την εκρίζωση της έμφυλης βίας, της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από την αγορά εργασίας αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των θυτών».