Διαδοχικές επαφές με τους εκπροσώπους των κομμάτων είχε σήμερα από το πρωί ο Νίκος Δένδιας. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον κ. Κουμουτσάκο από την ΝΔ, τον κ. Κατρούγκαλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Λοβέρδο από το Κίνημα Αλλαγής, τον κ. Μυλωνάκη από την Ελληνική Λύση και την κυρία Σακοράφα από το ΜΕΡΑ 25.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των κομμάτων για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση κυρίως σε σχέση με την επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο, την αντίστοιχη συζήτηση για την περιοχή της Κρήτης, αλλά και ενόψει της έναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

 Οι συναντήσεις αυτές πέραν της σημασίας τους, βγάζουν και είδηση σε σχέση με τα εσωτερικά του Κινήματος Αλλαγής. Και αυτό γιατί ο κ. Λοβέρδος αμέσως μετά την ενδελεχή ενημέρωση που έλαβε από τον κ. Δένδια, δεν έσπευσε να ενημερώσει την κυρία Γεννηματά, όπως έκανε πάντα κατά το παρελθόν.

Η σχέση τους είναι σε τέτοιο οριακό σημείο, όπου έχει καταστεί δύσκολη η επαφή-επικοινωνία τους ακόμα και για τα στοιχειώδη. Αντί της Φώφης Γεννηματά, όπως μαθαίνουμε, ο κύριος Λοβέρδος ενημέρωσε το στενότερό της συνεργάτη, Χρήστο Πρωτόπαπα, με τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, διατηρεί άριστη σχέση.