«Μούδιασμα» σε τοπικό επίπεδο προκάλεσαν οι επιλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς από το νέο κυβερνητικό σχήμα απουσιάζει, για μια ακόμη φορά, εκπρόσωπος του νομού Λάρισας.

Η αναβάθμιση του Τρικαλινού Κώστα Σκρέκα σε υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η είσοδος στην κυβέρνηση της βουλευτή Μαγνησίας Ζέττας Μακρή στο υπουργείο Παιδείας και η παραμονή του Καρδιτσιώτη Κώστα Τσιάρα στο νευραλγικό υπουργείο Δικαιοσύνης, δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό καθώς η Λάρισα είναι πλέον ο μοναδικός νομός της Θεσσαλίας που απουσιάζει από το ανώτατο κυβερνητικό όργανο της χώρας.

Αν και ήταν αρκετοί εκείνοι που προεξοφλούσαν πως στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης δεν θα συμπεριλαμβανόταν Λαρισαίος, οι περισσότεροι εκ των τοπικών στελεχών της ΝΔ θεωρούσαν πως αυτή τη φορά «ήταν αδύνατο να μην εκπροσωπηθεί κυβερνητικά» η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Ωστόσο οι τελικές επιλογές του πρωθυπουργού δεν δικαίωσαν την παραπάνω άποψη και έτσι ο καιρός όπου η Λάρισα αποτελούσε τον κυρίαρχο πόλο της Θεσσαλίας στο εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα μοιάζει μακρινό όνειρο.

Άλλωστε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που από το μεσημέρι και μετά σημείωναν με έμφαση πως «μετά την αποχώρηση του Γιώργου Σουφλιά από την πολιτική όλα φαίνεται πως έχουν αλλάξει εντελώς», όσον αφορά το γαλάζιο κυβερνητικό στρατόπεδο, επισημαίνοντας πως στην τελευταία κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή η Λάρισα εκπροσωπούνταν από δυο πολιτικά πρόσωπα, τον Σαρακατσάνο πολιτικό και τον Χρήστο Ζώη, ενώ τελευταία Λαρισινή είσοδος ήταν αυτή του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην κυβέρνηση Σαμαρά.