Τροπολογία κατέθεσε πριν από λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και υπεραμύνθηκε από βήματος της Βουλής, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν τα πυρά τους. Οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στον υπουργό και στον Γιάννη Ραγκούση κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την τροπολογία δίνεται παράταση 15 ημερών στην προθεσμία για τις υποθέσεις που είχαν κατατεθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος για την πρώτη κατοικία όλων των πολιτών.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κος Τσιαρας δίνεται παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να επανυποβαλουν αίτηση για τις ταχύτερες διαδικασίες του ίδιου νόμου. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή από την κυβέρνηση.

Στόχος είναι να δοθεί χρόνος σε δανειολήπτες να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά προκειμένου να μη χάσουν την προστασία από το νόμο που τους παρείχε.

Επίσης κρίθηκε αναγκαία διότι από τους περίπου 37.000 δανειολήπτες της κατηγορίας αυτής, ανανέωση είχαν κάνει περίπου 4000, με ημερομηνίες εκδίκασης έως τέλος του α εξαμήνου. Οι δανειολήπτες αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να ανανεώσουν την αίτησή τους μέσω της πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για να λάβουν νέα δικάσιμο, ώστε να μη χάσουν τα ευεργετήματα του νόμου.