Έκπληκτοι πολλοί βουλευτές παρακολούθησαν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής να εμφανίζεται ξαφνικά στην αίθουσα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικακος για να πάρει την θέση του στο βήμα.

Όσοι ήταν στην αίθουσα απορήσαν, ενώ στα βόριεα έδρανα γαλάζιοι βουλευτές ψιθύρισαν …«ο πρώην στο βήμα και ο νυν στα υπουργικά…» μάλιστα άρχισαν και τα στοιχήματα αν θυμάται κάνεις πότε ξανά ιστορικά έχουν ξαναδεί αυτήν την εικόνα. Ο νέος υπουργός που πριν από λίγες μερες ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του να ακούει τον πρώην υπουργό που έφυγε όχι και με τα καλύτερα σχόλια…

Ο πρώην υπουργός κ. Θεοδωρικακός αποφάσισε με την παρουσία του να απαντήσει σε όλα τα σενάρια που τον θέλουν να έχει πέσει στην δυσμένεια του Πρωθυπουργού αλλά να υποστηρίξει και να μιλήσει …ως απλός βουλευτής για το νομοσχέδιό του ΑΣΕΠ αφού το θεωρεί  «παιδί» του.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι είναι ένας νόμος σήμα ελπίδας για τη νέα γενιά. Επεσήμανε επίσης ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η καμπάνια ενημέρωσης των Ελλήνων του εξωτερικού για τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τη χώρα που βρίσκονται και ότι είναι η ώρα που ενώνουμε τους Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την πολιτική τεχνητού διχασμού».  Επίσης για να διαλύσει τα σενάρια που τον ακολουθούν τόνισε,  «στηρίζω με συνέπεια και ευθύνη της μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξη».