Μιλώντας για τους λόγους που οδήγησαν το κόμμα του στην εκλογική ήττα το 2019 είπε χαρακτηριστικά: «Τις εκλογές τις χάσαμε, γιατί μετά που βγήκαμε από τα μνημόνια δεν ανακουφίσαμε στρώματα που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος για να βγούμε» και πρόσθεσε «εμείς πη@@@@με στη φορολογία και στο ασφαλιστικό το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων, το οποίο όμως έχει μεγάλη κοινωνική αναγνωρισιμότητα. Από εκεί χάσαμε. Μην το κουβεντιάζουμε. Επειδή εμείς στηρίξαμε την φτώχεια πήραμε 32. Επειδή γ@@@@@@ε τους μεσαίους, πήραν οι άλλοι 40».

Οι αναφορές αυτές του… αψύ Σφακιανού στρέφονται προφανώς κατά του τότε υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα, Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς εκείνος ήταν αρμόδιος για την οικονομική πολιτική της διακυβέρνησης ΣΤΡΙΖΑΝΕΛ.

Πάντως, δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος που κάνει αυτές τις αναφορές ο Παύλος Πολάκης. Αυτή την περίοδο οι εσωκομματικές διαμάχες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φουντώσει, με τον κ. Τσακαλώτο να αμφισβητεί ευθέως την αντιπολιτευτική τακτική του κ. Τσίπρα και γενικά την κεντρική γραμμή του κόμματος σε αρκετά ζητήματα. «Οπότε ο Πολάκης βγήκε για να επιτεθεί στον Τσακαλώτο ως εκπρόσωπος της προεδρικής φρουράς», σχολιάζουν οι καλά γνωρίζοντες τα παρασκήνια της Κουμουνδούρου.