Ο εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τον Εκσυγχρονισμό και την Αναβάθμιση του ΑΣΕΠ,  Σάββας Χιονίδης, κατά την τοποθέτηση του επί του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αναφέρθηκε με θαυμασμό στο Αναστάση Πεπονή.

Εξηγώντας τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο τόνισε, ότι ο «νόμος Πεπονή» και ο αείμνηστος Αναστάσης Πεπονής, κάνανε πραγματικά τομές οι οποίες αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ προφητικές, έγιναν πολύ σύντομα αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν κατανοητές τότε.

«Αυτή είναι η πάστα των μεγάλων πολιτικών και των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, γιατί ετέθη θέμα μετ’ επιτάσεως και όπως λένε και οι δικηγόροι ακούστηκε πάρα πολύ δυνατά σ αυτήν την αίθουσα, κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ την αξιολόγηση» είπε και συμπλήρωσε μιλώντας για τον τέως υπουργό του ΠΑΣΟΚ «βέβαια, να κάνω και μια πολιτική παρατήρηση, μια πολιτική παρατήρηση, ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κατάφερε, να εκλεγεί, άρα, σημαίνει πολιτική «βλέπω μπροστά, χτίζω και δεν κοιτάζω μόνο το θέμα των ψήφων»…

 Ο Σάββας Χιονίδης, βέβαια μπορεί να είναι «νέος» στη Βουλή, ανήκει όμως στους παλιούς αυτοδιοικητικούς.  Με θητεία 12,5 ετών, υπήρξε  ο μακροβιότερος δήμαρχος στην ιστορία του Δήμου Κατερίνης, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Σίμου Χαραλαμπίδη, ο οποίος είχε παραμείνει δήμαρχος από τον Μάιο του 1975 ως τις 31 Δεκεμβρίου 1986, σε μία θητεία 11 ετών και 7 μηνών.