Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
ipodoxi1
Παραπολιτικά

Ο Κώστας Τσιάρας υποδέχθηκε τον νέο υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα

Θερμά υποδέχθηκε τον νέο υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, ο υπουργός, Κώστας Τσιάρας, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

 Ο 37χρόνος δικηγόρος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τη διεθνή συνεργασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον νέο Υφυπουργό Δικαιοσύνης τον Γιώργο Κώτσηρα, ο οποίος ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόταση και επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα βοηθήσει ουσιαστικά στη μεγάλη προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης» τόνισε ο Κώστας Τσιάρας, υποδεχόμενος τον νέο υφυπουργό Δικαιοσύνης.

 Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως ήδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ολοκληρωθεί ένας σημαντικός κύκλος μεταρρυθμίσεων, προσθέτοντας ωστόσο πως οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά «ώστε να φτάσουμε στην εποχή της ψηφιακής Δικαιοσύνης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για το οποίο οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί. Συστηματικά, με επιμονή, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το ρόλο και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών».

 Από την πλευρά του ο κ. Κώτσηρας επισήμανε «αισθάνομαι βαθιά συγκινημένος για την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υφυπουργός Δικαιοσύνης και συναισθάνομαι πλήρως το βάρος της ευθύνης για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναμφίβολα, η Δικαιοσύνη είναι ένας βασικός πυλώνας για την κοινωνία και τον πολίτη. Μέχρι σήμερα, έχει παραχθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ένα εξαιρετικό νομοθετικό έργο. Σε αυτή την προσπάθεια, σε συνεργασία και σε αγαστή σχέση με τον αξιότιμο υπουργό τον κύριο Κώστα Τσιάρα θα συμβάλλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις. Από κοινού θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να προχωρήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της Δικαιοσύνης, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τη διεθνή συνεργασία. Θα είμαστε σε στενή συνεργασία για να ολοκληρώσουμε το σημαντικό έργο που έχουμε μπροστά μας. Σας ευχαριστώ κ. Υπουργέ για τη σημερινή υποδοχή».