Θέμα λεπτών είναι ο ανασχηματισμός του νέου κυβερνητικού σχήματος, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή τα ονόματα δίνουν και παίρνουν...

Μεταξύ άλλων στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου έχει πέσει και το καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελου Συρίγου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ωστόσο ένα τηλεφώνημα που έλαβε στον «αέρα» της εκπομπής στην οποία βρισκόταν καλεσμένος ο κ. Συρίγος, φούντωσε τα σενάρια «τι θα έχει θέση στο νέο υπουργικό συμβούλιο».

Ειδικότερα, ο βουλευτής Α’ Αθηνών ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και μιλούσε για την εξωτερική πολιτική και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όταν αναγκάστηκε να διακόψει τη σύνδεσή του, γιατί όπως είπε, «είχε ένα πολύ σημαντικό τηλεφώνημα». Η χρονική συγκυρία έκανε πολλούς να αναρωτηθούν εάν τον καλούσαν από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είχε γίνει πριν από λίγα λεπτά γνωστό ότι επίκειται ανασχηματισμός.

Ο ίδιος δεν θέλησε να ανακοινώσει ποιος τον είχε καλέσει όταν επέστρεψε στην κουβέντα με τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, ωστόσο η χρονική συγκυρία μόνο… αθώα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και στην πιθανότητα να έχει λάβει οποιαδήποτε θέση ο κ. Συρίγος, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που κάποιο πολιτικό στέλεχος μαθαίνει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τα... ευχάριστα νέα.

Άλλωστε έχει αφήσει ιστορία η υπουργοποίηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκειαα ρααδιοφωνικής της συνέντευξης στα Παραπολιτικά 90,1.