Μία ανάρτηση του Νίκου Παπά, στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, αποτέλεσε την αφορμή  για να  αναδειχθεί για πολλοστή  φορά, η …αριστερή ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής και πρώην υπουργός χειροκρότησε την υπογραφή της επιχειρησιακής συλλογικής  σύμβασης στη ΤΡΑΙΝΟΣΕ την οποία απέρριψαν όλες οι άλλες παρατάξεις! Αντί να κρατήσει έστω τους τύπους και να περιμένει τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του προσωπικού της πολύπαθης εταιρείας, έσπευσε να τους  «αγκαλιάσει».

Όπως καταγγέλλει η ΔΑΚΕ,  το κλαδικό σωματείο του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές  (Σπίρτζης,  Παπάς κτλ), επιχειρούν  «να εμφανίσουν με χρυσό και λαμπερό περιτύλιγμα  τους  όρους που εμπεριέχονται και υπεγράφησαν στην Επιχειρησιακή ΣΣΕ (ΕΣΕΕ)» παρότι οι όροι αυτοί αντίκεινται ευθέως  «σε  στοιχειώδεις διατάξεις του συλλογικού εργατικού δικαίου και  σε διατάξεις του συντάγματος». Σημειώνει  ακόμη ότι με τις υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ οι εκατοντάδες εργαζόμενοι μετατρέπονται σε προσωπικό δευτερεύουσας κατηγορίας  «με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μισθούς τους αλλά και για τα μελλοντικά συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, δεν είναι χρυσό αλλά μαύρο».

















 Βαρύτατες καταγγελίες

 Μεταξύ άλλων, τονίζουν επιπρόσθετα: «Αυτοί που διερρήγνυαν τα ιμάτια τους στο παρελθόν με φράσεις τύπου  «δεν θα το επιτρέψουμε» σήμερα απλόχερα προσφέρουν τα...ιμάτια των συναδέλφων τους «δώρο» στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Προσφέρουν εξτρά δώρο, σε αυτήν την Ιδιωτικών συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που λαμβάνει με απ´ευθείας ανάθεση κρατική οικονομική ενίσχυση 50 εκ.€ το χρόνο για υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας που όμως δεν υλοποιεί.

     Της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έλαβε για δύο μήνες (Ιούλιο & Αύγουστο) 8εκ.€ κρατική ενίσχυση λόγω πτώσης τζίρου και θα λάβει άλλα τόσα για άλλους δύο μήνες.

       Της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που όλα αυτά τα χρόνια απολαμβάνει μέχρι ενός τα ευρώ της κρατικής επιδότησης παρά το γεγονός ότι δεν εφαρμόζει τόσο τα εκ της νομοθεσί-ας προβλεπόμενα, όσο και τα συμφωνηθέντα βάσει των συμβάσεων με το Ελληνικό Δημόσιο καθότι δεν επένδυσε ΟΥΤΕ 1€ από τα 500εκ.€ που είχε δεσμευτεί,(διετία 2018-2020)!

       Της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προεκλογικά εμφάνισε τα...”ασημένια βέλη” για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τα εξαφάνισε, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που για να εξαγοράσει την ΕΕΣΣΤΥ με μικρότερο κόστος, με νομοθετική παρέμβαση του κ.Σπίρτζη πραγματοποιήθηκαν 120 μετατάξεις προς τον ΟΣΕ ελαφρύνοντας το κόστος μισθοδοσίας της...».