Στην αείμνηστη Μαρίκα Μητσοτάκη αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης στον Alpha, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όταν η συζήτηση πήγε στο εμβόλιο κατά του covid-19 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλσησε να παρακινήσει τους πολίτες να εμβολιαστούν με ένα παράδειγμα από την προσωπική του ζωή.

Έκανε μία συγκινητική αναφορά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα του και το γεγονός ότι η ασθένεια από την οποία έπασχε πλέον δεν υπάρχει επειδή είμαστε όλοι εμβολιασμένοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κι αν μου επιτρέπετε εδώ να αναφέρω μια προσωπική ιστορία, ένα προσωπικό βίωμα με μια ασθένεια η οποία δεν υπάρχει πια στη χώρα μας, δεν υπάρχει από το 1977. Και αναφέρομαι στην πολιομυελίτιδα. Η μητέρα μου έπασχε από πολιομυελίτιδα. Κόλλησε το 1944, έμεινε ημιπαράλυτη, έφυγε αμέσως μετά τον πόλεμο, κατάφερε κι έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και πέρασε από πάρα πολύ επώδυνες εγχειρήσεις για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει και να ξαναπάρει τον έλεγχο της ζωής της στα χέρια της. Σήμερα, η πολιομυελίτιδα δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί είμαστε όλοι εμβολιασμένοι.».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας με νόημα: «Όπως δεν υπάρχουν άλλες επικίνδυνες αρρώστιες οι οποίες έχουν εξαφανιστεί ουσιαστικά από τον υγειονομικό χάρτη επειδή ακριβώς τα εμβόλια δουλεύουν. Το ίδιο, λοιπόν, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει και με το εμβόλιο κατά του covid. Ας μην γελιόμαστε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ξαναπάρουμε τον έλεγχο των ζωών μας στα χέρια μας και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι οι πιο ευάλωτοι, από το να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ελληνικού, θα έλεγα, του παγκόσμιου πληθυσμού.»