Αποφασισμένος να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος.

Κινούμενος θεσμικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής έκανε γνωστή την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, αρχικά στη Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια στον Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Παύλο Γερουλάνο, αλλά και σε βουλευτές του κόμματος.

Η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου αναμένεται να ανακατέψει για τα καλά την εσωκομματική τράπουλα, ενώ προκαλεί ταυτόχρονα πονοκέφαλο και ανησυχία στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη για δύο κυρίως λόγους.

Αφενός, διατηρεί μεγάλη δημοφιλία στις τάξεις των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Παράταξης, αφετέρου απευθύνεται αποτελεσματικά κυρίως στο «κεντρώο» και μεταρρυθμιστικό ακροατήριο, το οποίο "έκλεψε" στις τελευταίες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παράλληλα, διαττηρεί καλές σχέσεις με τα στελέχη και τους οπαδούς του Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι στις εκλογές του 2017 είχαν στηρίξει καθολικά την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Και δεν είναι τα μόνα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, τις τελευταίες ημέρες αρκετά στελέχη που είχαν στηρίξει τον ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και διαπνέονται από μεταρρυθμιστική και προοδευτική αντίληψη, προσανατολίζονται σε στήριξη της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου. 

Η ανησυχία στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη  φαίνεται να εντάθηκε μετά την τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στο σύνολο της κοινής γνώμης, Ανδρέας Λοβέρδος περνά τον Νίκο Ανδρουλάκη, συγκεντρώνοντας 20,6% έναντι 17,6%.