Τη θέση του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου στην Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος ανέλαβε ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, όπως έγινε γνωστό με επιστολή που υπογράφει πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της Μανώλης Καραμολέγκος.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον έμπειρους τεχνοκράτες του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος μετά τις εκλογές του 2019 ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα.

Την είδηση αποκάλυψε ο εκδότης της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Γιάννης Κουρτάκης, στη στήλη του Πολιτικός Καφές, στο ένθετο Secret. Έγραφε χαρακτηριστικά: Από το Μαξίμου στην εταιρεία «Καραμολέγκος» μετακόμισε ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, πρώην της Green Cola. Καλός manager, μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάλαβε ότι είναι ελάχιστες οι δυνατότητες να κάνεις την επανάσταση στην Ελλάδα μέσω της πολιτικής. Κάπως έτσι, πήρε την απόφαση να επιστρέψει, και μάλιστα σε νευραλγική θέση, στον ιδιωτικό τομέα.

Μητσοτάκης Ανδρικόπουλος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασίλη Ανδρικόπουλο
Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Ανδρικόπουλος είχε αναδειχθεί από το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας το 2018.

Στην επιστολή του ο κ. Καραμολέγκος σημειώνει πως ο βασικός ρόλος του κ. Ανδρικόπουλου θα είναι «η οργάνωση των υφιστάμενων δομών και διαδικασιών με γνώμονα τη μελλοντική εξέλιξη της εταιρείας και την εγκαθίδρυση της ως σταθερά πρώτης στην ελληνική αγορά”.

Ο Βασίλης Ανδρικόπουλος έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες από τον Ιούλιο του 2019 έως και τον Οκτώβριο του 2020 κατείχε τη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.