Η σχέση της … ανανεωτικής αριστεράς με την «κωλοτούμπα» σε οποιοδήποτε πολιτικό επίπεδο είναι και διαχρονική και αλληλένδετη και εν πολλοίς συνώνυμη. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ, η οποία έτυχε ειρωνικού σχολιασμού από τους «Αμερικάνικους διαύλους επικοινωνίας» που είχε αναπτύξει ως πρωθυπουργός και διατηρούσε έως πρόσφατα. Εν προκειμένω ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε στο twitter : «Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν που αναδεικνύεται 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η χωρίς προηγούμενο συμμετοχή στις εκλογές απέδειξε πως η Δημοκρατία θα ανθεί εκεί όπου ο λαός είναι αποφασισμένος να συμμετέχει και να ψηφίζει για το μέλλον του…».

Τι έλεγε όμως για τον Ντόναλτ Τραμπ; Ήταν Οκτώβριος του 2017 όταν τον είχαν καλέσει απέναντι στην Ουάσιγκτον για να του φορτώσουν εξοπλιστικό 2,2 δις ευρώ και στον κήπο του Καπιτωλίου μπροστά στον έκπληκτο πλανητάρχη, δήλωνε: «Η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος που αντιμετωπίζει την πολιτική μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά είναι για καλό… Βασική η αξία της δημοκρατίας που διατρέχει την αμερικανική κουλτούρα, αυτήν υπηρετεί και ο πρόεδρος».

Βέβαια, κάτι τέτοια αυτή η αριστερά, των παλαιών Μαοϊκών, Τροτσκιστών, Καστρικών, Τιτοϊκών κτλ, τα έχει βούτυρο στο ψωμί της από παλιά, πολύ παλιά. Από τότε που ο Ηλιού με τον Γλέζο καθαγίαζαν το καθεστώς Τσαουσέσκου στη Ρουμανία και φωτογραφίζονταν μαζί του. Από τότε που η «Αυγή» τυπωνόταν με δωρεάν χαρτί από τη Ρουμανία και λιβάνιζε τους εγκληματίες της Σεκιουριτάτε ως … μαέστρους του πετυχημένου σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της χώρας και κάτι τέτοια…