Βεβαίως ενοχλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Γιατί; Είναι πολύ απλό:


Σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν είναι μόνον το γεγονός ότι ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται σταθερά μεταξύ των δύο πρώτων θέσεων στις απαντήσεις των ερωτηθέντων σχετικά με τον πιο ικανό ή τον πιο δημοφιλή υπουργό της κυβέρνησης, είναι, πολύ περισσότερο, το γεγονός ότι μεταξύ των θετικών απαντήσεων υπέρ του Βασίλη Κικίλια συγκαταλέγεται ένα ικανό ποσοστό ερωτηθέντων, οι οποίοι δηλώνουν, σε άλλες ερωτήσεις, ότι προέρχονται από το χώρο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.


Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, λοιπόν, ζήτησε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου, λέει, τα κόμματα να ορίσουν – μη γελάτε, αυτό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας – «υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής».


Εκείνο το οποίο δεν εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας είναι το εύρος της «κοινής αποδοχής». Υποθέτουμε ότι, αφού ζητεί να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για αυτό το θέμα, το εύρος της «κοινής αποδοχής» περιλαμβάνει σίγουρα όλα ή τα περισσότερα από τα κόμματα της Βουλής και όχι μόνον την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ…


Ρώτησε, μήπως, τα υπόλοιπα κόμματα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εάν έχουν καμία διάθεση να προτείνουν ή να συναινέσουν σε τοποθέτηση υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής; Αστεία πράγματα. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε απλώς και μόνον την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ο Βασίλης Κικίλιας εισπράττει θετικές κρίσεις ακόμη και από μέρους τους κομματικού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ.


Να, αυτά δεν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας…