Με σκοπό να δείξει στην πράξη ότι η οργανωμένη βάση της «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ασκούμενης πολιτικής», η ΝΔ γνωστοποιεί τις δράσεις της στα μέλη του κόμματος, μέσω ενός newsletter που φέρει την υπογραφή του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργου Στεργίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Στεργίου η ΝΔ θέλησε με αυτό τον τρόπο «να σπάσει την παράδοση που λέει ότι το κυβερνών κόμμα ως οργανισμός πέφτει σε χειμερία νάρκη».

Υπογραμμίζει επίσης πως «δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν» και παρά τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, κάνοντας κοινωνούς όλα τα μέλη της ΝΔ, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως «παρότι άλλαξε ο παραδοσιακός τρόπος λειτουργίας των κομμάτων η πολιτική δραστηριότητα της ΝΔ δεν σταματά και αναπτύσσεται σε δύο άξονες: α) κυβερνητικό έργο σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και β) ανάπτυξη κοινωνικών θεμάτων που διευρύνουν την απήχηση του κόμματος».

Ολοκληρωμένη ενημέρωση μέσω newsletter


Πρακτικά ποια είναι η απήχηση; «Μέσω αυτού του newsletter να μπορούν όλα τα μέλη του κόμματος να έχουν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση αλλά και να εδραιωθεί η εικόνα ενός κόμματος που μετασχηματίζεται, ενσωματώνει τα τεχνολογικά επιτεύγματα και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που προκαλεί ο κορωνοϊός».

Κοινός τόπος είναι ότι η προσπάθεια αντιμετώπισης της COVID-19 έχει περιορίσει δραστικά τη δια ζώσης επαφή άρα έχει ακυρώσει στην πράξη την παραδοσιακή δραστηριότητα των κομμάτων. «Για τη Νέα Δημοκρατία όμως αποτέλεσε ευκαιρία επιτάχυνσης στην υλοποίηση των αποφάσεων που έλαβε στο 13ο Συνέδριο της τον Δεκέμβριο 2019. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κόμματος από συνεδριακή δέσμευση έγινε εργαλείο καθημερινής δουλειάς. Εκατοντάδες ψηφιακές πλέον εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς και σειρά εθελοντικών δράσεων που οργάνωσαν και συμμετείχαν μέλη της ΝΔ σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίες παρουσιάζονται συνοπτικά στο newsletter για τα μέλη του κόμματος», εξηγεί ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Παρότι λοιπόν η Νέα Δημοκρατία ανέστειλε πρώτη από όλα τα κόμματα τις δραστηριότητες που απαιτούσαν συγκέντρωση μελών και φίλων της σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο, ο κομματικός οργανισμός συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της ασκούμενης πολιτικής και την προβολή του κυβερνητικού έργου. Παράλληλα, εντάσσοντας στην πολιτική ατζέντα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα συνομιλεί όλο και συχνότερα, και πιο ουσιαστικά, με ομάδες ανθρώπων που τα κόμματα παλιότερα αγνοούσαν ή δεν αντιλαμβάνονταν όσα τους απασχολούν», συμπληρώνει ο κ. Στεργίου.

Στο newsletter αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι με δεδομένες τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκης της πανδημίας, το κόμμα της ΝΔ προσαρμόστηκε και «οι μηχανές του δεν έσβησαν ούτε μία μέρα».

Αναλυτικά παρουσιάζονται τα κρίσιμα νομοσχέδια που «κάνουν στάση στην Πειραιώς 62» αλλά και ζητήματα που αφορούν στις τοπικές κοινωνίες και βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του κόμματος: αγροτικά θέματα, ασφάλεια και Πολιτική Προστασία, νέα μεταναστευτική πολιτική. Ταυτόχρονα όμως και θέματα όπως η συνάντηση εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών φορέων της Πέλλας με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ή οι επαφές βουλευτών του νομού Ευβοίας με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας με τον υφυπουργό Υγείας.

Ιδιαίτερη κρίνεται η βαρύτητα του διαδικτυακού διαλόγου «ΔΙΑΔΡΑΣΗ» της Γραμματείας Οργανωτικού, που φέρνει μέσω τηλεδιάσκεψης σε επαφή τους προέδρους και τα μέλη των οργανώσεων της ΝΔ με φορείς της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης για τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης, τη δική της ξεχωριστή αξία έχει η «επικοινωνία με ομάδες ανθρώπων που τα κόμματα παλιότερα αγνοούσαν ή δεν αντιλαμβάνονταν όσα τους απασχολούν».

Όπως τονίζει ο κ. Στεργίου «σταθερή επιδίωξη είναι όλο και περισσότεροι πολίτες ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους αφετηρία να νιώθουν ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την αξιόπιστη πολιτική τους έκφραση». Επισημαίνει μάλιστα πως «εντείνοντας την αμφίδρομη επικοινωνία με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, διοργανώνουμε σειρά ψηφιακών συναντήσεων σε περιφερειακό επίπεδο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών τομέων κάθε περιοχής. Σε αυτές τις πρωτόγνωρες παγκόσμιες συνθήκες που βιώνουμε, ακούμε τον κόσμο της εργασίας, καταγράφουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας στην πραγματική οικονομία και μαζί με τις τοπικές κοινωνίες διαμορφώνουμε νέες προτάσεις δημόσιας πολιτικής».

Στο newsletter παρουσιάζονται επίσης οι εθελοντικές δράσεις του κόμματος (εθελοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι", αιμοδοσία, στήριξη εθελοντικών οργανώσεων και συμβολή στην προσπάθειά τους για προσέλκυση οικονομικών πόρων), που όπως υπογραμμίζεται «συμβαδίζουν με την πολιτική δράση». Επίσης «αναδεικνύονται χωρίς προκαταλήψεις κοινωνικά θέματα της εποχής».

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Στεργίου «Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα κόμμα που μπορεί να λειτουργεί και με αυτές τις νέες συνθήκες ενώ θα υπάρχει και συνέχεια. Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε ηλεκτρονικά με τα μέλη μας για να τους κρατάμε όλους ενήμερους και ζεστούς. Επίσης για να υλοποιήσουμε τη δέσμευση του 13ου Συνεδρίου μας πως το κυβερνών κόμμα δεν θα πέσει σε χειμερία νάρκη».