Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεώρησε ότι βρήκε μια ευκαιρία με την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά του κ. Σταϊκούρα, να θυμίσει ότι ο ίδιος είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο στην κοινωνία, όσο και στα μέλη του κόμματός του.

Από πολλούς ερμηνεύτηκε ως μια προσπάθεια συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύοντας σε μια νέα προσπάθεια ενδυνάμωσης της τακτικής του κόμματός του, αλλά και των βουλευτών που βλέπουν τον αρχηγό τους να σέρνεται από τις καταστάσεις και τις εξελίξεις. Κύριος στόχος και ο Τσακαλώτος, αλλά και κάθε «διαφορετική φωνή» που κατά τον Τσίπρα αμφισβητούν την αρχική του θέση, ευελπιστώντας μέσα από την ψηφοφορία να δείξει στην Κουμουνδούρου ότι δεν έχει χάσει τον έλεγχο στο κόμμα.

Ο χρόνος που διάλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει «επίδειξη» της ισχύς του ως αρχηγός είναι ένα νέο φάουλ από την πλευρά του καθώς την ώρα που η χώρα πασχίζει να δώσει την δύσκολη μάχη για την αναχαίτιση της πανδημίας, ο ίδιος επιχειρεί να επωφεληθεί προσωπικά στο πολιτικό πεδίο και να καλύψει τα μεγάλα κενά στο ΣΥΡΙΖΑ.