Ξεκινούν οι δελφίνοι να παίρνουν σιγά σιγά θέση για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, με ορισμένους να είναι αποφασισμένοι μέχρι τέλους, άλλους ακόμα να το σκέφτονται τι θα πράξουν και άλλους να το περιγράφουν. 

Η Φώφη Γεννηματά χωρίς «ναι μεν αλλά» ανακοίνωσε ξεκάθαρα ότι διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον Νοέμβριο του 2021, στέλνοντας μήνυμα στους ενδιαφερόμενους οτι έχουν να αναμετρηθούν μαζί της.

Εκεί, λοιπόν, όπου όλοι περίμεναν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα σηκώσει το... γάντι και θα δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, απλά το υπονόησε, ψελλίζοντας κάτι ακαταλαβίστικα και λέγοντας πως «Οι λόγοι που ήμουν υποψήφιος το 2017 έχουν ενισχυθεί».

Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο εντοπίζουν δύο σημαντικούς παράγοντες που εξηγούν αυτήν τη στάση του. 

Αφενός, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής θέλησε να αποφύγει να χρεωθεί έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας, τη στιγμή μάλιστα που το Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός.  Άλλωστε, δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά το περελθόν, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε κατηγορηθεί ότι με τις κινήσεις του είχε πυροδοτήσει την εσωστρέφεια στους κόλπους του κόμματος.

Αφετέρου, το προβεβλημένο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής δεν ήθελε να προκαλέσει τη Φώφη Γεννηματά και να σπάσει με δική του ευθύνη  το «άτυπο μορατόριουμ» που φαίνεται να έχει συνάψει μαζί της από την επόμενη του τελευταίου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πέσουν οι τόνοι και να λυθούν οι όποιες διαφορές στις διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας. 

Έτσι, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επιχείρησε να ισορροπήσει ανάμεσα στον σκληρό μηχανισμό της ομάδας του, που το πιέζει ασφυκτικά και του ζητά να πάρει θέση και να δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα θέσει υποψηφιότητα και στην ανάγκη της αποφυγής μιας νέας εσωκομματικής αναταραχής.

Τώρα, αν θα του βγει η κίνηση που έκανε, μένει να αποδειχθεί στην πράξη, καθώς ως γνωστόν, ουκ ολίγοι επίδοξοι δελφίνοι καραδοκούν...