Με μία αινιγματική δήλωση η Εύα Καϊλή τροφοδότησε περισσότερα τα σενάρια για πιθανή υποψηφιότητά της για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.  

Όπως είχε αναφέρει και στα Παραπολιτικά 90,1, μπορεί να δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος το 2021, υπογράμμισε όμως, αργότερα ότι σε 2-3 ίσως χρόνια τίποτα δεν αποκλείεται και εξαρτάται από τις συνθήκες. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει η αλλαγή ηγεσίας μετά τις εθνικές εκλογές ή όταν τελειώσει η πανδημία. 

Κάτι που σημαίνει πως αν οι κάλπες στηθούν το Νοέμβριο του 2021, η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσει, όπως είπε, να εργάζεται για τη χώρα μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής δεν διεξαχθούν το 2021, αλλά αργότερα;

Άλλωστε, για τους καλά γνωρίζοντες τις διεργασίες στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, το χρονοδιάγραμμα εκλογής θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της πανδημίας, όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα και η Εύα Καϊλή. 

Έτσι, οι εσωκομματικές εκλογές μπορεί να μην διεξαχθούν το 2021, τέσσερα χρόνια από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση - αλλά το 2023, αφού το επίμαχο άρθρο του καταστατικού επιτρέπει κάτι τέτοιο, καθώς αναφέρει ότι εκλογή προέδρου από τη βάση γίνεται ένα τουλάχιστον μήνα πριν το συνέδριο, το οποίο διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και το τελευταίο είχε γίνει τον Μάρτιο του 2019.

Για του λόγου του αληθές, δείτε τα επίμαχα άρθρα του καταστατικού: