Η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα έφερε και άλλες εποικοδομητικές συναντήσεις, όπως αυτήν του ελληνικής καταγωγής υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, Μάικλ Κράτσιος, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Οι δύο άνδρες είχαν συνεργασία και στο παρελθόν, όταν, το 2017, ο κ. Κικίλιας, με την ιδιότητα του τομεάρχη Αμυνας της Ν.Δ., συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον τότε σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου για θέματα τεχνολογίας.

Κικίλιας και Κράτσιος μίλησαν για την πανδημί α, τις νέ ες τεχνολογί ες και την εφαρμογή τους στον τομέ α της Υγεί ας, αλλά και για τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Υγείας φαίνεται ότι διατηρεί καλές σχέσεις και με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Οταν το 2016 ο Αλεξ Γιαννούλιας, στενός συνεργάτης του Μπαράκ Ομπάμα, είχε βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη χώρα μας, είχε συναντηθεί με τον Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο, επιπροσθέτως, τον συνδέει βαθιά φιλία από την περίοδο που ήταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο.