Για δεύτερο βράδυ φιλοξένησε χθες στο πατρικό σπίτι του, στα Χανιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπεό.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι Κυριάκος Μητσοτάκη και Μάικ Πομπέο δείπνησαν σε χαλαρό κλίμα συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και Σούζαν Πομπέο.

Μετά τις συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την φιλοξενία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Χανιά, ο πρωθυπουργός ξεπροβόδισε σήμερα το πρωί τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος αναχώρησε για το αεροδρόμιο ώστε να συνεχίσει την περιοδεία του, που έχει ως επόμενη στάση την Ρώμη, ολοκληρώνοντας μια σημαντική επίσκεψη στην χώρα μας.



Χθες στα ελληνικά ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φιλοξενία του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που μου έδειξε την αληθινή έννοια της ελληνικής φιλοξενίας», έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μάικ Πομπέο.



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διανυκτερεύσεις του κ. Πομπέο στην οικία του κ. Μητσοτάκη δείχνουν την άνεση, την εμπιστοσύνη αλλά και την ασφάλεια που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, όπως επισήμανε μιλώντας χθες στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρέσβης επί τιμή, Αλέξανδρος Μαλλιάς.