H επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είχε πλούσιο παρασκήνιο, το οποίο και κατέγραψε ο φακός του τοπικού site parakritika.gr. Το μέρος της συνάντησης, το πηγαδάκι μεταξύ των δύο ανδρών, οι αφανείς ήρωες και μία...απρόσκλητη επίσκεψη.



Μικρά νέα από την επίσκεψη Πομπέο – Μητσοτάκη στη Βάση της Σούδας και στην 115 Πτέρυγα Μάχης


Λίγα λεπτά πριν την άφιξη των δύο ανδρών, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και εικονολήπτες είχαν πάρει ''θέση μάχης'' για τις δηλώσεις που θα ξεκινούσαν σύντομα.











Το σημείο που έλαβαν χώρα οι δηλώσεις 


Κάτω από μία μεγάλη και επιβλητική ελληνική σημαία πραγματοποιήθηκαν οι δηλώσεις, στο υπόστεγο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου η στατική έκθεση στην 115 Πτέρυγα Μάχης.






Η αναμονή του πρωθυπουργού


Ο πρωθυπουργός έφτασε πριν τον Μάικ Πομπέο, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμονής συνομίλησε για λίγη ώρα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια





Το πηγαδάκι του πρωθυπουργού και του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ


Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο , πριν τις δηλώσεις τους έστησαν ''πηγαδάκι'' μπροστά από τους δημοσιογράφους και τις κάμερες που ανέμεναν με υπομονή την εκκίνηση. 











Οι αφανείς ήρωες της επίσκεψης 


Ο Κώστας και ο Αργύρης απ'το γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου παρείχαν άμεση ενημέρωση για ό,τι διαδραματιζόταν. Η ενημέρωση των δημοσιογράφων γινόταν λίγα μόλις λεπτά αφού ολοκληρωνόταν οι στάσεις που έκαναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάικ Πομπέο.

Μέσα σ’ όλα, και ο οδηγός του λεωφορείου από το ΠΒΚ που μετέφερε τους δημοσιογράφους, ο οποίος φρόντισε να υπάρχει μέχρι και κρύο νερό, όσο η επίσκεψη λάμβανε χώρα.





Και μία απρόσκλητη φίλη 


Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από μία ακόμη επίσκεψη, αυτή μίας “ακάλεστης'' χήνας στον κολπίσκο απ’ όπου βγαίνουν οι περιπολίες στον κόλπο της Σούδας, όπου κολυμπούσε δίπλα σε όλους. Φυσικά, βγήκε και στην ακτή όπου και πόζαρε στον φακό.










Φωτογραφίες: parakritika.gr