Τι κι αν ήταν πέντε σχεδόν χρόνια πρωθυπουργός. Τι κι αν πολιτεύεται με σημαία την προστασία των ευάλωτων ομάδων και της λαϊκής βάσης έως τα τελευταία σύνορα του «λούμπεν προλεταριάτου» ή των λαθρομεταναστών.

Σήμερα από το πρωί, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε κανείς από τους βουλευτές ή τους συνεργάτες του που… συσκέπτονται ακαταπαύστως στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βρήκαν μισό λεπτό να βγουν από την κεντρική πόρτα, να διασχίσουν κάθετα τον δρόμο και να πάνε απέναντι στην πλατεία Κουμουνδούρου όπου εκατοντάδες άνθρωποι, Έλληνες και αλλοδαποί περιμένουν να υποβληθούν στο γνωστό rapid test. Έστω για μια κουβέντα στους αλλοδαπούς, τους τοξικομανείς, τους άστεγους, που είναι εκτεθειμένοι περισσότερο από άλλους στον κορονοϊό. Τίποτα! Η μικροπρέπεια σε όλο της το μεγαλείο και οι επαγγελματίες της ιστορικής και ρημαγμένης πλέον συνοικίας δεν μασάνε τα λόγια τους. 


Σημειώνεται ότι οι δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ελέγχους από το πρωί στους περίοικους, τους καταστηματάρχες και τους διαμένοντες στην ευρύτερη περιοχή. «Οι πολίτες ανταποκρίνονται κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό» αναφέρουν οι επιτελείς των υγειονομικών υπηρεσιών τονίζοντας ότι θα εξακολουθήσουν τα προληπτικά τεστ σε γειτονιές και σε πλατείες της πρωτεύουσας.