Στην Καρδίτσα περιόδευσε την Πέμπτη η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία Ιανός, η οποία έπληξε την περιοχή.

H υφυπουργός που έχει αποδείξει πόσο ευαίσθητη είναι στα κοινωνικά προβλήματα, επισκέφτηκε  προσωπικά και μια οικογενεια με δυο ανέργους και μια ηλικιωμένη, στην οποία και βρηκε που να μείνουν μεχρι να επιδιορθωθεί το σπιτι τους.



Η κ. Μιχαηλίδου είχε αρχικά συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Τσιάκο στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια ακολούθησαν επισκέψεις σε διάφορες κοινωνικές δομές.

η Υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου δήλωσε πως έχει εγκριθεί το πακέτο στήριξης του Νομού Καρδίτσας και επεσήμανε πως σε ό, τι αφορά στις δικές της αρμοδιότητες έχουν παραταθεί οι ασφαλιστικές εισφορές όπως επίσης και η αυτοδίκαιη παράταση βοηθημάτων.

«Τα κονδύλια υπάρχουν και έχουν εγκριθεί. Τώρα προέχει η οργάνωση και η καταγραφή. Το κλειδί είναι η στοχευμένη αποκατάσταση. Η οργανωμένη καταγραφή» τόνισε η Υφυπουργός.

Η κ. Μιχαηλίδου είπε πως θέλει να δει τι άλλου είδους βοήθεια μπορεί να δοθεί μέσα από τις κοινωνικές δομές της Θεσσαλίας και ζήτησε να ενημερωθεί τι γίνεται και με τη φιλοξενία όσων δεν έχουν αυτή τη στιγμή στέγη.