Εκτός από μια… «ωραία ατμόσφαιρα»  στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τελικά και μια δεμένη οικογένεια. Ο Αλέξης Τσίπρας, στην κόντρα του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, επειδή ο δεύτερος δεν ακολούθησε την… κομματική γραμμή να αποκαλεί «πολιτικό απατεώνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν πειθάρχησε στις εντολές του προέδρου, επιστράτευσε και την μεγάλη του αδελφή.

 Η Ζαννέτ Τσίπρα, έσπευσε να προστατέψει και να υπερασπιστεί τον αδελφό της, Αλέξη, αναρτώντας στο Facebook προειδοποίηση προς τον Τσακαλώτο αρχικά, αλλά και προς όσους επιχειρήσουν ξανά να ξεστρατίσουν από την γραμμή και τις εντολές του μικρού αδελφού Αλέξη.

«Όποιος έχει θέμα με την γραμμή… απλά μπορεί να παραιτηθεί… από τη θέση ευθύνης του!!! Τέλος και έλεος!!!» γράφει η Ζαννέτ και αποδεικνύει ότι η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα εκτός από πολλά νεύρα, μοιράζεται και τις ίδιες αυταπάτες.

Στον πλανήτη του Αλέξη Τσίπρα η ανασφάλεια, αλλά και το αίσθημα κατωτερότητας ως πολιτική προσωπικότητα είναι τόσο κυρίαρχα που κατακλύζουν και κάνουν τον ίδιο να ασφυκτιά στα μικρά τετραγωνικά του γραφείου του στην Κουμουνδούρου. Οι αυταπάτες του τον οδήγησαν να βλέπει παντού εχθρούς και όταν δεν βλέπει τους δημιουργεί. Έτσι συμπεριφέρονται οι «απόλυτοι» άρχοντες. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη με τον Πρόεδρο… αποκεφαλίζεται.

Η ανάγκη του Αλέξη  Τσίπρα να παρακάμπτει την πραγματικότητα και  να αποκαλεί «πολιτικό απατεώνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τυφλώνει σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι κάποιοι επιχειρούν να τον προστατέψουν.

Η πλήρης αδυναμία του να ασκήσει μια στοιχειώδη αυτοκριτική για τις ήττες που υπέστη ο ίδιος και το κόμμα του, τον οδηγεί στο να συμπεριφέρεται σαν να μην είχε αυταπάτες ποτέ ο ίδιος και σαν οι ήττες του να ήταν λάθος του κόσμου που δεν τον ψήφισε.

 Έλεος, Ζαννέτ μου, Έλεος…!

tzaaa