Μια μόνο γκριμάτσα δυσφορίας του Αλέξη Τσίπρα γι' αυτά που έλεγε ο Νίκος Παππάς στη συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το «μαξιλάρι «των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ» που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία του κράτους ήταν αρκετή για να αναδιπλωθεί ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και να ανακρούσει πρύμναν…

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην ΚΕ της Κυριακής θέλοντας να μπει στην ουσία του διαλόγου που γίνεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές αναφέρθηκε στο περιβόητο «μαξιλάρι» 37 δις λέγοντας ότι «αν υπάρχει η άποψη ότι έπρεπε ένα μέρος από αυτά να τα έχουμε αξιοποιήσει, όχι με όρους προεκλογικών παροχών, αλλά με όρους στήριξης της οικονομίας, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των εργαζομένων και της αγοράς, να το συζητήσουμε. Αλλά για το μαξιλάρι, δείγμα και αποτέλεσμα της εντιμότητας, της νοικοκυροσύνης, του σεβασμού στα λεφτά του λαού και της πρόνοιας για το σήμερα και το αύριο της χώρας, μόνο υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε. Γιατί καμιά κυβέρνηση, από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν συμπεριφέρθηκε με το αίσθημα της εθνικής και κοινωνικής ευθύνης που εμείς επιδείξαμε. Αγνοώντας το κομματικό κόστος και τους εκλογικούς σχεδιασμούς». Και κατέληξε λέγοντας ότι είμαστε «υπερήφανοι γι' αυτό».

Στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο στον οποίο γίνεται κριτική από μερίδα των προεδρικών και όχι μόνο καθώς πολλοί θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει κάνει περισσότερα για την μεσαία η οποία έστειλε το κόμμα τους στην αντιπολίτευση.

Και ενώ ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε να κάνει άνοιγμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος επιχείρησε να πυροδοτήσει νέες εντάσεις λέγοντας «ότι το μαξιλάρι θα μπορούσε να ήταν μικρότερο». Η φράση ενόχλησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έσπευσε να διαμηνύσει στον πρώην στενό του συνεργάτη ότι θα έπρεπε να ανασκευάσει.

Δεν είναι τυχαίο ότι μιλώντας λίγη ώρα αργότερα στους δημοσιογράφους ο κ. Παππάς πρόσθεσε στον συλλογισμό του και μια ακόμη φράση: «Το μαξιλάρι θα μπορούσε να ήταν μικρότερο, αν ήμασταν εκτός μνημονίων» . Προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι ανοίγει πολλά μέτωπα μέσα στο κόμμα του, αποφάσισε να κάνει την «κωλοτούμπα» πιστεύοντας προφανώς ότι δεν θα γίνει αντιληπτό...