Με πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στα νοσοκομεία της Κρήτης θα καλυφθούν από γιατρούς 25 θέσεις, εκ των οποίων 15 για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, 6 για το Νοσοκομείο Χανιών και 4 για το Βενιζέλειο.

Αυτό είχε ως  αποτέλεσμα τα νοσοκομεία Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου να μένουν εκτός.

Την συγκεκριμένη εξέλιξη φρόντισε να την αξιοποιήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, Ανδρέας Ξανθός ο οποίος έκανε λόγο για «αναιτιολόγητη και προκλητικά ανισότιμη μεταχείριση νοσοκομείων».

Μόλις όμως πληροφορήθηκε την κίνηση Ξανθού ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ και υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, αν και το θέμα δεν αφορούσε το χαρτοφυλάκιό του, έσπευσε την ίδια ημέρα της ανακοίνωσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, συναντήθηκε με την διοίκησή του και τους έκανε γνωστό ότι «δρομολογείται νέα προκήρυξη μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τις θέσεις που δεν θα καλυφθούν».

Παράλληλα τους είπε ότι βρίσκεται «σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το υπουργείο Υγείας, όσο και με τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, για τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών ενίσχυσής του υγειονομικού συστήματος του νομού».

Και συνέχισε λέγοντας ότι το Νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει ενισχυθεί με άμεσες προσλήψεις επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού όπου αυτό έχει κριθεί αναγκαίο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς η ολοκλήρωση της διαδικασίας των μόνιμων προσλήψεων, η οποία θα θωρακίσει το ίδρυμα σε κρίσιμες ειδικότητες.