Είναι εξόχως απολαυστικό το «ξεκατίνιασμα» που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που «αυτομόλησαν» τμηματικά την τελευταία δεκαετία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πολλές περιπτώσεις που σχετίζονται με ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και όχι μόνο, νομίζει κανείς πως ο Αλ. Τσίπρας απλώς «διαιτητεύει» στο ρινγκ του ΣΥΡΙΖΑ, σε έναν αγώνα πυγμαχίας ανάμεσα στα «ορφανά» του Α. Τσοχατζόπουλου και του Κ. Σημίτη, που βρέθηκαν στον χώρο της «Aριστεράς», στο πλαίσιο του «ΠΑΣΟΚικού παιδομαζώματος» που έκανε ο ίδιος.

Η αλήθεια είναι πως τόσο οι «τσοχατζοπουλικοί» όσο και οι «σημιτικοί» του ΣΥΡΙΖΑ «εργαλειοποιούν» προσχηματικά τις αντιθέσεις τους στο κόμμα που είναι μουσαφίρηδες, ενώ ο καυγάς γίνεται για το «πάπλωμα» της εσωκομματικής εξουσίας. Δηλαδή, ποιοι θα γίνουν προνομιακοί συνομιλητές του Αλ. Τσίπρα για να ενταχθούν στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να λύνουν και να δένουν «πελατειακά» όσο ακόμη υπάρχει προοπτική επανόδου στη διακυβέρνηση της χώρας.

Η πλάκα είναι πως οι αυτές ομάδες του ΠΑΣΟΚ έχουν σηκώσει τόσο ψηλά τον αμανέ που τις βλέπουν οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως οι «53+» του Ευκλ. Τσακαλώτου, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πώς να διαχειριστούν αυτήν τη σουρεαλιστική κατάσταση που τους επιφύλαξε η μοίρα στην πολιτική τους διαδρομή