Νέα …“παρέμβαση” έκανε ο πρώην σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Καρανίκας, αυτή τη φορά για τα ελληνοτουρκικά. Αποθεώνοντας ουσιαστικά τον Ταγίπ Ερντογάν για τις κινήσεις του, ο Καρανίκας έγραψε στο twitter “Ορούτς Ρέις: H Tουρκία ανακάλεσε όλες τις άδειες στο Τουρκικό Ναυτικό. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση σερφαρει και τρώει γαρίδες”.

 Βέβαια στην Αθήνα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε ανάκληση των αδειών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον πρώην συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Το παράδοξο βέβαια της ανάρτησης αυτής είναι ότι ο Νίκος Καρανίκας, που επικροτεί την κίνηση Ερντογάν να ανακαλέσει τις άδειες στο πολεμικό Ναυτικό, είναι ο ίδιος αρνητής στράτευσης!

 Το 1995 ο Καρανίκας είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αδίκημα της ανυποταξίας και τον Ιούνιο του 2013 είχε συλληφθεί για δεύτερη φορά σε 17 χρόνια για τον ίδιο λόγο, παρά το ότι είχε αθωωθεί πριν από λίγο διάστημα από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.